Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Panasonic Corp. ve Toyota Motor Corp.'un kazançlarının yatırımcıları sevindirmesiyle Topix Endeksi yükselerek, dün 8 ayın en sert düşüşünde kaydettiği kayıpları azalttı.

Toyota, tam yıllık kârının rekor düzeyde gelmesini beklediğini söylemesinin ardından yüzde 5.4 değerlendi. Tüketici elektronikleri üreticisi Panasonic, 3. çeyrek net gelirinin beklentinin üzerinde olması üzerine yüzde 18 tırmandı. Sony Corp., şirketin kişisel bilgisayar birimini satacağı haberleri üzerine yüzde 2.9 primlendi.

Topix Endeksi Tokyo saati ile 12:42 itibariyle yüzde 0.8 kazançla 1,148.81 puanda s eyrediyor. Değer kaybeden her 7 hisseye karşılık 9 hissenin değer kazandığı endeks dün yüzde 4.8 ile 13 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydederek, 8 Ocak'taki zirvesinden bu yanaki kayıplarını yüzde 13'e genişletti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 14,035.77 puana yükseldi. Yenin dolar karşısında dün yüzde 0.7 düşmesi sonrasında bugün yüzde 0.3 güçlenerek 101.34 düzeyine çıkmasıyla hisseler öğleden sonra kazançlarını azalttı.

Kim Eng Securities'in satış işlemleri direktörlerinden Andrew Sullivan, "Kazançlar anahtar. Olumlu yönlendirme yapan ve beklentinin üzerinde gelen kazançlar bugünün odağında olurken, tahminleri tutturamayanlar satış görüyor. Japon hisseleri aynı zamanda gece yenin zayıflamasından da destek buluyor" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks vadelileri bugün yüzde 0.3 aşağıda seyrediyor. Endeks dün yüzde 0.8 kazançla, önceki günkü sert düşüşünden toparlandı.