Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalardaki teknoloji hisselerinin 3 ayın en düşük düzeyine gerilemesi ve Tayvan hisselerinin tatil sonrasında düşmesi üzerine gelişen piyasa hisselerinin çoğu satış gördü. Güney Kore wonu güçlendi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ülkenin 6 günlük Çin yeni yılı tatilinden sonra yeniden açılması sonrasında 5 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Samsung Electronics Co. ve HTC Corp., Google'ın Android işletim sisteminin ABD'deki pazar payını kaybetmesinin ardından satış gördü. Hyundai Development Co., KTB Securities Co.'nun hisse notunu yükseltmesi üzerine 2 yılın en büyük artışını kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 12:38 itibariyle yüzde 0.1'in altında kayıpla 917.41 puandan işlem görüyor. Endeks bu hafta Türk Lirası ve Arjantin pesolarındaki sert düşüşlerin tetiklediği satışlar üzerine yüzde 2.1 düştü. PIMCO'nun başkanı Bill Gross, riskli varlıkların kırılganlığının devam ettiğini ve Çin'in ekonomik büyümesinin gizemli olduğunu söyledi.

DBS Vickers Securities'in araştırma müdürü Chanpen Sirithanarattanakul, Çin'in ekonomik yavaşlaması ve yüksek kredi seviyelerine ilişkin endişelerin yatırımcıların, büyüme konusunda Çin'in taleplerinden destek bulan gelişmekte olan ülkelere dair algısını zayıflattığını söyledi.

Teknoloji hisseleri göstergesi yüzde 1 kayıpla 13 Kasım'dan bu yana en büyük düşüşünü kaydederek, en çok değer kaybeden sektör oldu. Tüketime bağlı hisseler yüzde 0.7 değerlendi.