Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerinin geri sıçraması ve Japon şirketlerinin kazanç rakamlarının yatırımcıları sevindirmesi üzerine Asya Borsaları yükseld; MSCI Asya Pasifik Endeksi Haziran'dan bu yanaki en sert düşüşünden geri sıçradı.

Japonya'nın en büyük tüketici elektronikleri üreticisi Panasonic Corp., 3. çeyrekte beklentinin üzerinde kâr açıklaması üzerine yüzde 21 tırmandı. Hyundai Development Co-Engineering & Construction, KTB Securities Co.'nun konut inşaatçılarının kredi notunu yükseltmesinin ardından yüzde 7.2 primlendi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Çin Yeni Yılı tatilinden sonraki ilk işlem gününde yüzde 3.8 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi dün 20 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından Tokyo saati ile 13:29 itibariyle yüzde 0.5 yukarıda 130.87 puandan işlem görüyor. 24 gelişen piyasa parasının 21'inin değerlenmesi ve fabrika siparişlerinin Aralık'ta beklentinin altında düşüş kaydetmesi üzerine New York Borsası artış kaydett.

Piyasaların nefes aldığını söyleyen Nomura Holdings Inc.'in hisse senedi stratejisti Masaaki Yamaguchi, "Gelişen piyasa paralarında istikrar sağlanması ve ABD'den gelen verinin beklendiği kadar kötü olmaması üzerine güven geri geliyor" dedi.

Çin ekonomisindeki yavaşlama ve gelişen piyasalardaki volatiliteye rağmen Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya devam etmesiyle MSCI Asya Pasifik Endeksi Ocak'ta yüzde 4.6 ile 2009'dan bu yana en kötü yıl başlangıcını yaptı.