Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tüketici kredileri, Amerikalılar'ın tatil harcamalalrını kredi kartlarıyla yapması ve otomobil ve okul ücretleri için kredi almasıyla Aralık'ta tahminlerin üzerinde artış kaydetti.

Fed, Amerikalılar'ın 18.8 milyar dolar ile Bloomberg'in en yüksek tahminini de aşan düzeyde kredi kullandığını söyledi ve Kasım ayı rakamını 12.4 milyar dolara revize etti. Bloomberg'in medyan tahminine göre kredi kullanımının 12 milyar dolar artması bekleniyordu. ABD'de 2013'ün tamamında tüketici kredilelri yüzde 6.2 arttı.

Yüksek hisse ve emlak değerlerine bağlı hanehalkı varlıklarındaki kazançlar Amerikalılar'a kredi kartlarından daha fazla harcama yapma imkanı sundu. Güçlü ücret artışı, tüketici alımlarını desteklemeye yardımcı olacak.

İstihdam piyasası ve varlıkların yukarıda kalmasıyla, tüketici harcamalarıyla birlikte kredilerin artmaya devam etmesinin bekleneceğini söyleyen High Frequency Economics'in baş ABD ekonomisti Jim O'Sullivan, "Tüketici kredileri büyümeyle doğru oranda ilerliyor. Kredilerin artması genellikle iyi bir sinyal" dedi.