Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:25'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, L'Oreal SA ve Nokia Oyj rallilerinin, İtalya ve Fransa'da beklentilerden daha kötü gelen sanayi üretimi verileriyle dengelenmesiyle bugün büyük bir değişiklik yaşamadı.

L'Oreal SA, dünyanın en büyük gıda firması Nestle SA'nın şirketteki 30 milyar dolarlık hisselerini azaltma yolları aradığını açıklamasından sonra Mayıs 2010'dan bu yana en sert yükselişini kaydetti. Nokia Oyj yüzde 2.8 yükselirken, Securitas AB, çeyreklik kârının tahminlerin altında kalmasından sonra yüzde 1.5 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az artarak günü 325.3 puanda tamamladı. Gösterge endeks, yatırımcılar beklentilerin altında kalan ABD istihdam verilerinin Fed'in üçüncü tahvil alımı azaltımını erteletebileceğini düşünmesiyle, geçen hafta yüzde 0.8 arttı ve son 3 haftada ilk haftalık kazancı gerçekleştirdi.

"Fransa ve İtalya'dan gelen verilerin Euro Zone'da hala iki farklı yöne giden ülkelerin bulunduğunu göstermesiyle statükoya geri dönüyoruz," diyen Cenevre merkezli Mirabaud Securities LLP'nin yetkilisi John Plassard, "ABD veya önemli bir şirketten önemli bir makroekonomik veri gelmediği sürece piyasalar sakin kalacak," diye görüş bildirdi.

Aralık ayı verileri Fransa'daki sanayi üretiminin yüzde 0.3, İtalya'nınkinin yüzde 0.9 düştüğünü gösterdi. İki ülkenin sanayi üretimleri de tahminlerden kötü geldi.

(19:25'te güncellendi)