Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin en büyük ikinci bankası Barclays Plc, açılan davalar ve tazminat soruşturmaları karşısında CEO Antony Jenkins'in revizyon planı ile, 2013 yılında analist beklentilerinin altında kâr açıkladı.

Londra merkezli Barclays'ın bugün yaptığı açıklamaya göre, Banka'nın vergi öncesi düzeltilmiş kârı 2013 yılında 5.2 milyar pound (8.5 milyar dolar) oldu. Banka'nın kârı 2012'de 7.05 milyar dolar olurken, 2013'te bunun yüzde 26 aşağısında kaldı ve Bloomberg'in derlediği verilere göre analistlerin 5.4 milyar pound seviyesindeki tahminlerini de karşılayamadı. Barclays planlanandan bir gün önce bilançosunu açıklarken, daha ileri detaylar verilmedi.

Banka CEO'su 52 yaşındaki Jenkins, yatırım bankacılığı departmanındaki yüzlerce pozisyon dahil olmak üzere, 2015 yılından itibaren giderleri 1.7 milyar dolar azaltmak adına çalışan sayısında azaltıma gidiyor.

Lonra'da bulunan Oriel Securities bankacılık analistlerinden Vivek Raja, "Bir yorum yapmak zor, çünkü fazla detay verilmedi. Fakat eğer beklenenin altındaki bilanço Jenkins'in revizyon planının maliyeti nedeniyle gerçekleştiyse, açıklanan sayıları olumlu karşılayacağız. Barclays programı hızlandıracaktır ve bu da sermaye ve bilançoya yönelik endişeleri bastırabilir" ifadelerini kullandı.

Barclays hissesi bugün yüzde 1.6 yükselerek Londra saati ile 12:08'de 276 peniden işlem görürken, şirketin piyasa değeri 44.5 milyar poundu buldu. Banka hisseleri bu yıl yüzde 1.4 yukarıya tırmandı.