Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Artan altın fiyatlarının üreticileri yukarı taşıması ve Çin'deki finansal hisselerin tavsiyelerin desteğiyle değerlenmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın en yükseğine çıktı.

China Minsheng Banking Corp. ve China Construction Bank Corp., JPMorgan Chase&Co.'nun ülke bankalarının hisseleri tavsiye etmesinin ardından en az yüzde 3 değerlendi. China Life Insurance Co., China International Capital Corp.'un yatırımcılara hisseleri tavsiye etmesi sonrasında Çin'deki sigorta şirketlerinin kazançlarına öncülük etti. Zijin Mining Group Co., altının ralli yapmasıyla yüzde 6.8 yükseldi. Tata Motors Ltd., kârının artması üzerine 2 haftanın zirvesine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 13:26 itibariyle yüzde 0.6 kazançla 940.96 puana çıkarak 24 Ocak'tan bu yanaki en yüksek kapanışına hazırlanıyor. JPMorgan, ekonomik büyümede istikrar sağlanması ve değerlemelerin tarihi düşüklerden artış kaydetmesiyle Çin hisselerinin önümüzdeki haftalarda yüzde 20 kazançları bulacak şekilde bir ralli yapacağını öngördü. Goldman Sachs Group Inc.'in Başkan ve CEO'su Lloyd C. Blankfein, küresel büyüme tahminleri üzerinde Çin'in ekonomik büyümesinin "çok büyük sonuçları"nın olacağını savundu.

Jakarta'daki PT Sinarmas Asset Management'ın fon yöneticilerinden Jeffrosenberg Tan, moral bozucu verilerin ardından JPMorgan raporunun, yatırımcıların geri gelmesine zemin hazırladığını söyledi.