Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan'ın birkaç hafta içinde ralli öngörmesi ve China International Capital Corp.'un sigorta şirketlerini tavsiye etmesi üzerine Çin Borsası yükseldi. Hong Kong'ta işlem gören hisse endeksi 3 ayın en büyük artışını kaydetti.

China Life Insurance Co. ve Ping An Insurance Co. yüzde 4'ün üzerinde değerlenirken, PetroChina da, şirketin bağlı olduğu holdingin, doğalgaz rezervinin Çin'in 2 yıllık ihtiyacını karşılamaya yeterli olduğunu anlamasının ardından yüzde 1.7 primlendi. JPMorgan'ın Çin'deki banka hisselerini tavsiye etmesi ve yüzde 20 oranında ralli öngörmesi üzerine China Citic Bank Corp., Şanghay'da işlem gören bankalara öncülük etti. Foshan Haitan Flavouring&Food Co. ilk halka arzının ardından yüzde 44 sıçradı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi, Hong Kong saat ile 13:04 itibariyle yüzde 2.7 kazançla 9,869.91 puana çıkmış bulunuyor. Endeks 18 Kasım'dan bu yana en büyük kazancını kaydetmeye ve bu yılki kayıplarını yüzde 8.8'e indirmeye hazırlanıyor. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 artışla 2,095.63 puana yükseldi. ChiNext küçük ölçekli şirketler endeksi yüzde 2 geriledi.

Tüm zamanların en düşük değerlemeleri ve mevsimselliği gerekçe göstererek Çin hisselerini tavsiye eden Hong Kong'taki JPMorgan'ın stratejistlerinden Michael Yu, "Önümüzdeki haftalarda, mevsimsel faktörlerin sonlanması ve piyasanın yapısal reformlara odaklanmasıyla birkaç hafta içinde yüzde 15-20 oranında geri sıçrama bekliyoruz" dedi.

CSI 300 Endeksi'ndeki finansal şirketler göstergesi yüzde 1.5 tırmandı ve 12 aylık tahmini kârının 5.7 katından işlem görüyor. CSI 300 Endeksi yüzde 0.5 artışla 2,278.76 puana yükseldi.