Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, devasa yatırımların yanında geçen yıl 100 milyon 98 bin 631 lira kar ettiklerini açıkladı.

Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 milyon tonluk üretim kapasitesine sahip olduklarını, 3 milyon tona ulaşmalarına birkaç ay kaldığını söyledi.

Kapasite artırımı ve ürün çeşitliliği konusunda son yıllarda önemli yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Demirel, "Devasa yatırımların yanında geçen yıl 100 milyon 98 bin 631 lira kar ettik. KARDEMİR, Türkiye'de çok güçlü bir marka oldu. Demir ve çeliğin gündemini belirlemeye başladık. Türkiye'de ilkleri gerçekleştiriyoruz. Teker fabrikasını kurduk ve yılda 200-300 bin hızlı tren ve lokomotif tekeri yapacağız. Yine bir başka ilki gerçekleştiriyoruz. Hep ithal etmişiz. Araba tekerinin içindeki çeliği biz üreteceğiz. Bunun altyapısını hazırladık. Bölgenin tek ray üreticisi KARDEMİR. Lokomotif ve hızlı tren tekeri ile makaslarını da üretiyoruz. Otomotiv ve raylı sistemlerin bütün çeliklerini üretir duruma geleceğiz" diye konuştu. 

Demirel, kendi elektrik enerjisini ürettiklerini, yüksek fırınlarda yenileme ve yeni yatırım çalışması yürüttüklerini, haddehaneler kurduklarını, personel, eğitim ve çevre konularında büyük yatırımlar yaptıklarını sözlerine ekledi.

AA