Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:40'ta güncellendi)

Gelişen piyasa para birimleri, Ukrayna ve Tayland'daki hükümet karşıtı protesto gösterilerinin şiddetlenmesinin etkisi ile zayıfladı. Avrupa hisse senetleri değer kaybederken, ABD Hazine tahvilleri değer kazandı ve ABD doğal gazı dört yılın zirvesine çıktı.

Ukrayna para birimi grivna dolar karşısında yüzde 1 düşerek, New York saati ile 06:10'da 8.95'e geriledi. Tayland bahtı yaklaşık iki ayın en en hızlı iki günlük kaybını gerçekleştirdi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 düştü ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 kaybetti. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi üç baz puan düşerek yüzde 2.68'e indi. ABD doğal gazı yüzde 4.1 sıçradı ve gümüş en az 1968'den bu yana en uzun süreli rallisini bitirdi.

Ukrayna'da polis ve hükümet karşıtı göstericiler arasında çıkan çatışmada en az 25 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı ve Bangkok'taki şiddet olaylarında beş kiş öldü. Bugün Fed'in Ocak ayı toplantısının tutanakları ve ABD konut başlangıçları ve yarın Çin imalat sanayi verileri açıklanacak.

Moskova'da Rye, Man & Gor Securities para yöneticisi Anvar Gilyazitdinov, "Gelişen piyasalarda bugün, Ukrayna ve Tayland'daki siyasi olayların da etkisi ile, güçlü bir belirsizlik havası var," dedi ve "Yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaşıyor. Gelişen piyasalardan kaçınma var" şeklinde görüş bildirdi.

Macaristan forinti euro karşısında, yüzde 0.8 değer kaybetti ve iki günlük kaybını yüzde 1.5'e genişletti. Macaristan Merkez Bankası dün politika faizini ekonomistlerin tahmininden daha fazla düşürmüştü.Rus Rublesi dolar karşısında yüzde 0.8 geriledi. Rusya, rubledeki düşüş ve faizlerdeki yükselişle birlikte, bir aydan az bir süre içinde, üçüncü kez tahvil ihalesini iptal etti.

(13:40'ta güncellendi)