Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase&Co.'nun Filipin ve Endonezya hisselerinin notunu yükseltmesi ve Çin bankalarının ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi yükseldi. Tayland bahtı, Bangkok'taki protestoların etkisiyle değer kaybetti.

Bank of Beijing Co., Shanghai Securities News'in banka ve Xiaomi Corp.'un mobil ödemeler için işbirliği yapmaya anlaştıklarını yazmasının ardından yüzde 10 değerlendi. China Citic Bank Corp. yüzde 9.8 primlenerek, Şanghay Bileşik Endeksi'ni 2 ayın zirvesine taşıdı. Filipin Borsası 3 ayın en yüksek düzeyine tırmanırken, Jakarta Bileşik Endeksi 4. gününde de kazanç sağladı. Baht, Bangkok'ta polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların 5 kişinin ölümüne neden olmasının ardından Aralık'tan bu yanaki en büyük 2 günlük düşüşünü kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 14:26'te yüzde 0.1 kazançla 14:26 puanda seyrediyor. Endekste 254 değer kaybederken, 261 hisse değer kazandı. JPMorgan, Filipinler'deki düşük değerlemeleri, Endonezya'da da ilerleme kaydeden cari açığı gerekçe göstererek her iki piyasanın ağırlığını da yükseltti. Çin'de yarın öncü imalat endeksi açıklanacak; Fed ise bugün Ocak ayı toplantısının tutanaklarını yayınlayacak.

Asya'nın bir hayli dirençli olduğunu söyleyen ABN Amro Private Banking'in Asya hisse araştırma müdürü Daphne Roth, bazı piyasalar için volatilitenin yüksek seyredeceğini belirtti.

MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 0.1'in altında düşüş kaydeder ve 14.8 katsayısıyla değerlenirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 4.5 düştü ve 12 aylık kazançlarının 9.3 katından fiyatlanıyor.