Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların küçük bankaların, mobil araçlardaki işlerini genişletmek için ortaklık oluşturacağını speküle etmesi ve enerji şirketlerinin ralli yapmasıyla Çin Borsası yükseldi; Şanghay Bileşik Endeksi 2 ayın zirvesine çıktı.

Bank of Beijing Co., Shanghai Securities News'in banka ve Xiaomi Corp.'un mobil ödemeler için işbirliği yapmaya anlaştıklarını yazmasının ardından yüzde 10 primlendi. China Citic Bank Corp. günlük limiti kadar değer kazandı. Sinopec Shanghai Petrochemical Co. ve China Petroleum&Chemical Corp. yüzde 4'ün üzerinde değerlendi. Tasly Pharmaceutical Group Co., China International Capital Corp.'un şirketi tavsiyeli  yatırım portföyüne eklemesinin ardından yüzde 5.5 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi 13:54 itibariyle yüzde 0.8 kazançla 2,136.02 puana çıkarak 18 Aralık'tan bu yanaki en yüksek düzeyini kaydetmeye hazırlanıyor. Endeksi, rekor düzeyde yeni kredi ve Ocak'ta ilerleme kaydeden dış ticaret rakamlarının, imalattaki yavaşlama sinyallerini gölgelemesi üzerine 20 Ocak'taki seviyesinden yüzde 7.3 sıçradı. Gecelik para piyasası oranları 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İnternetten finansal işlemler ve mobil ödemelerin piyasa için güncel konular olduğunu belirten Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, "Bu yeni kanallar sayesinde bankalar müşteri tabanlarını genişletebilecek ve küçük ve orta ölçekli müşterilere hizmet verebilecek" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.8 kazançla 2,300.19 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 düştü. ABD'de en çok işlem gören Çinli hisselerin göstergesi Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 1.1 yukarıda kapandı.

Şanghay Bileşik Endeksi 12 aylık kazançlarının 8.2 katından değerlenerek, 5 yılın ortalama katsayısı olan 12.3'ün çok altında fiyatlanıyor. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 71 üzerinde seyretti.