Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Facebook ve mobil araçlarda fenomen hâline gelen Candy Crush Saga oyununu yaratan İngiliz şirket, 5 milyar dolar değerlemeyle New York'ta ilk halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

New York Borsası'na ilk halka arz başvurusunda bulunan Candy Crush oyun programını yazan King Digital Entertainment 500 milyon dolar fon sağlamayı umuyor. Financial Times gazetesinin haberine göre, şirket Mart'tan itibaren New York Borsası'nda işlem görmeye başlayabilir.

Halka arz başvurusu ayrıca King'in son 4 ayda yatırımcı ve direktörlerine 500 milyon doların üzerinde temettü ödemesi yaptığını ortaya çıkardı. Gazetenin haberine göre, bu kadar genç bir teknoloji şirketinin ödemelerinin zamanlaması, olası yatırımcımların önümüzdeki aylarda da benzer rakamlarda ödeme yapılıp yapılmayacağı sorularını beraberinde getirebilir.

Özel sermaye şirketi Apax Partners, şu anda yüzde 48.2 ile King'in en büyük hissedarıyken, Index Ventures da şirkette yüzde 8.3 oranında hisseye sahip. King'in yönetici takımı, şirketin yaklaşık 3'te 1'ini elinde tutuyor.

King, "Bu sıralar en popüler oyunumuz olan Candy Crush Saga'nın tüm zamanların en büyük interaktif eğlence franchise'ı olduğuna inanıyoruz" dedi. King'in diğer oyunları arasında Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga ve Papa Pear Saga bulunuyor.

King, Finlandiyalı Rovio ve Supercell ve İngiliz Mind Candy gibi şirketlerin karşısındaki en büyük zorluk, tek bir ismin başarısını kullanarak, sürdürülebilir bir işe dönüştürmek olacak.

Financial Times'a konuşan Strategy Analytics'in oyun uzmanı Ed Barton, "Kitle pazarına giren oyunlarla birlikte, olay ağızla kuş tutmak gibi. Süper-normal başarı seviyeleri öngörülebilir değil, ancak bu şirketler bir kere yapıyor ve ondan sonra tekrar tekrar aynı şeyi yapmayı deniyor" dedi.

 

Analiz: Yeni bir "Dotcom" krizi mi geliyor?