Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de son yaptığı Medical Park Antalyaspor maçında oyundan alınmasına tepki gösteren ve geleceği tartışılmaya başlanan Didier Drogba, takıma en fazla katkı sağlayan oyuncular arasında bulunuyor.

Medical Park Antalyaspor karşılaşmasının 64. dakikasında yerini Veysel Sarı'ya bıraktıktan sonra tepkili bir şekilde saha kenarına gelip, teknik direktör Roberto Mancini'ni elini sıkan ama yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu'nun uzattığı ele ise kayıtsız kalan Drogba'nın performansı zaman zaman yetersiz bulunsa da Fildişi Sahilli yıldız oyuncu bu sezon takımda en fazla süre alan ve en çok gol atan isimlerden biri oldu.

Sarı-kırmızılı formayla bu sezon 30 resmi maça çıkan Drogba, bu alanda Felipe Melo ile birlikte başı çekerken, rakip filelere ise 12 gol göndermeyi başardı. Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 20 maçta 8, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 3 ve TFF Süper Kupa'da çıktığı 1 karşılaşmada ise 1'er gole imza atan Drogba, toplam 12 kez rakip fileleri havalandırdı.

Drogba, ligde Burak Yılmaz'ın (12 gol) ardından Wesley Sneijder'le birlikte 8'er kez rakip ağları havalandırarak, skora en fazla katkı sağlayan isimlerden biri oldu. Yıldız isim, geride kalan sezonun ikinci yarısında çıktığı maçlarda ise ligde 5, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 gole imza atmıştı.

- Gol performansı


Didier Drogba'nın bu sezon gol attığı maçlar şöyle oldu:




Maç Organizasyon Skor Gol
Galatasaray-Medical Park Antalyaspor Süper Lig 1-1 1
Beşiktaş-Galatasaray Süper Lig 1-2 (0-3 Hükmen) 2
Akhisar Belediyespor-Galatasaray Süper Lig 2-1 1
Kayserispor-Galatasaray Süper Lig 2-4 1
Galatasaray-Torku Konyaspor Süper Lig 2-1 1
Gençlerbirliği-Galatasaray Süper Lig 1-1 1
Galatasaray-Bursa Süper Lig 6-0 1
Galatasaray-Fenerbahçe TFF Süper Kupa 1-0 1
Juventus-Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2-2 1
Galatasaray-Kopenhag Şampiyonlar Ligi 3-1 1
Galatasaray-Elazığspor Türkiye Kupası 3-0 1






- Sezon sonu sözleşmesi bitecek

Geride kalan sezonun ortasında Çin'in Şangay Shenhua takımından Galatasaray'a transfer olarak spor dünyasında gündemine gelen Drogba'nın sözleşmesi, bu sezon sonunda sona erecek.

Çin kulübüyle yaşadığı ödeme problemi nedeniyle bonservisi elinde olarak Galatasaray'a gelen ve 1,5 sezon için için 10 milyon avro garanti ücret ile 15 bin avro maç başı ücreti karşılığı sözleşme imzalayan Fildişi Sahilli oyuncu, kariyerine nerede devam edeceğine henüz karar vermedi.

Galatasaray Kulübü yetkililerinin takımda kalması yönünde isteğini daha önce dile getirmelerine karşın, henüz bir anlaşma sağlamadığı Drogba'yla ABD futbol liginden bazı ekiplerin ilgilendiği de biliniyor.