Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kanada Senatosu üyeliği esnasında usulsüz harcamaları yüzünden senatörlüğü askıya alınan ve tüm ödemeleri durdurulan Patrick Brazeau'nun iş arayışları sürüyor. Senatörlükten ayrılmasının ardından bir süre gazeteciliği deneyen Brazeau, bu meslekte de başarılı olamayınca Ottawa'daki bir striptiz kulübüne yönetici oldu.

Kanada siyasetinde uzun dönem tartışmalara neden olan Senato Skandalı'na ismi karışan Patrick Brazeau, geçen yıl Kasım ayında senatörlüğü askıya alınınca, Aralık ayında Halifax kentinde yayımlanan ve siyasi hicivleri ile bilinen Frank Magazine isimli dergi ile freelance muhabir olarak anlaşmıştı. Senatör olarak girdiği senato binasına, gazeteci olarak dönmeyi planlayan Brazeau'nun bu girişimi, Parlamento Basın Bürosu'na "gazeteci" olarak yaptığı akreditasyon başvurusunun reddedilmesi ile sonuçsuz kalmıştı.

Parlamento Basın Bürosu Başkanı Daniel Thibeault, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "parlamento ve senato binalarına gazeteci olarak gireceklerin, mutlaka federal politikaları izleyen ve haberlerini yayımlayan bir gazetenin muhabiri olması ve herhangi bir siyasi partinin ya da hükümetin çıkarlarını temsil etmemesi gerekir. Sayın Brazeau, askıya alınmış da olsa halen senatördür. Ayrıca senato ve parlamento binaları ile bunların birimlerine giriş için basın akreditasyonuna ihtiyacı yoktur" diyerek başvuruyu reddettiklerini belirtmişti.

Patrick Brazeau'nun yeni işinde, başkent Ottawa'daki Federal Parlamento binasının yanıbaşındaki bir klüpte gündüz menejerliği yapacağı açıklandı.