Advertisement

Galatasaray Sportif'in konu hakkında KAP'a gönderilen açıklama şöyle;

"Şirketimizin sermaye artışına ilişkin olarak basında yer alan haberlere istinaden aşağıdaki şekilde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 14 Şubat 2014 tarih ve 2014/ 4 sayılı bülteninde yayınlanmış olan sermaye artış başvurumuza ilişkin Kurul kararı Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 18 Şubat 2014 tarihli toplantısında görüşülüp müzakere edilmek suretiyle, sermaye artırım işlemlerinin Sermaye Piyasası Kurulu'nun anılan kararında öngörülen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Şirketimizin hakim ortağı Galatasaray Spor Kulübü Derneği ("Kulüp") bu çerçevedeki sermaye artırımına koymuş olduğu sermaye avansına mahsuben nakit olarak katılacaktır. Diğer bir ifade ile Kulüp, sermaye artışına hali hazırda koymuş olduğu sermaye avansı tutarı kadar katılacaktır. Pay fiyatı Toptan Satışlar Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi'ne göre belirlenecek, isteyen ortaklarımız Şirket'in paylarını Kurul kararı gereği genelgeye göre belirlenecek fiyattan toplam sermayedeki payları oranında ve Kulüp'ten alabilecektir. Sermaye artırım tutarı tespit edilecek pay fiyatına göre belirlenecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun anılan kararı çerçevesinde gerekli belgeler hazırlanarak 18 Şubat 2014 tarihinde Kurul'a başvuruda bulunulmuştur. Sürece ilişkin gerekli bilgilendirmeler izahnamede ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunda yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."