Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Fed tutanaklarının tavil alım azaltımının devam edeceğininin sinyallerini vermesi ve Çin imalatının üst üste ikinci ayda zayıflamasıyla yaşadığı düşüşü, işlemlerin son dakikalarında azaltarak günü yatay seviyede tamamladı.

BAE Systems Plc, bu yıl kârının yüzde 10 kadar gerileyeceği tahmininde bulunmasıyla Ekim 2008'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Randstad Holding NV, çeyrek dönem sonuçlarının beklentileri kaçırması ile yüzde 11 geriledi. TUI AG, en büyük hissedarlarından birinin yüzde 15.7'lik payını satmasıyla yüzde 5.4 kaybetti. Technip SA ise kâr marjının gelecek yıl yükseleceğini söylemesiyle Temmuz 2009'dan bu yana en büyük ralliyi yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den gerileyerek günü 334.78 puandan tamamladı. Endeks, Fed Başkanı Janet Yellen'in tahvil alımı azaltımına devam edeceği sinyalleriyle 4 Şubat'tan yüzde 5.3 tırmandı.

Paris'te bulunan Comgest SA fon yöneticilerinden Franz Weis, "Fed'in faiz oranlarını artıracağı söylentileri piyasayı huzursuz etti. Fakat piyasadaki zayıflığın temel sebebi ekonomik durum. Ayrıca şirket kârları için görünüm, piyasanın parasal genişleme ve düşük faiz oranı politikası olmadan yukarı yönlü hareket etmesini sağlayacak kadar yeterince güçlü değil" yorumunu yaptı.

18 Batı Avrupa ülkesinin 7'si bugün geriledi. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.2 ve Fransa'da CAC 40 yüzde 0.3 yükselirken, Almanya'da DAX yüzde 0.4 geriledi.

(19:20'de güncellendi)