Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Hazine tahvilleri, Çin'de imalatın yavaşladığını gösteren verilerden sonra, dünün 1 haftanın en sert düşüşünden sonra yükselişe geçti.

HSBC Çin Öncü İmalat Endeksi Şubat'ta 48.3 puan ile, Ocak'taki 49.5 puan ve Bloomberg'in anketine katılan 17 ekonomistin medyan tahmininin altında gelmesiyle, yatırımcılar ABD ülke tahvillerinin güvenliliğine yöneldi. ABD'nin bugün Ocak ayı tüketici fiyatlarını açıklaması ve 9 milyar dolarlık 30 yıllık Hazine Enflasyon Korumalı Tahvilleri ihaleye çıkarması bekleniyor.

Singapur merkezli Scotiabank'ın tahvil traderı Ali Jalai "Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin imalatının gidişatı iyi değil ve bu hisseleri, emtia varlıklarını ve herşeyi etkileyecek," şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri 4 baz puan gerilemeyle Londra saatiyle 08:19'da yüzde 2.70'e geriledi. Şubat 2024 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 11/32 artışla 100 13/32'ye çıktı. Scotiabank'ten Jalai, faizin önümüzdeki bir iki ayda yüzde 2.5'e yükselmesini bekliyor.

Fed'in toplantı tutanaklarında tahvil alımı azaltımının hızını düşürmek konusunda çok fazla umut olmadığının gözükmesiyle, Hazine tahvillerinin dün gerilemesiyle, 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan arttı.