Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:30'da güncellendi)

Yen, Rusya Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askeri müdahalenin şu anda gerekli olmadığını söylemesi ile güvenli varlıklara talebin düşmesi sonrasında, son iki haftanın en dik düşüşünü kaydetti.

Yen, Putin'in Ukrayna'ya askerleri sadece olağanüstü bir durum oluşması ihtimaline karşın yolladığını söylemesinin ardından, 16 büyük para biriminin tamamı karşısında değer kaybederken, dün ise en çok değer kazanan para birimi olmuştu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Kiev'e ulaşacak. ABD ve Avrupalı müttefikleri Putin üzerinde diplomatik ve ekonomik baskıyı artırmaya çalışıyor. İsviçre frankı da euro karşısında zayıfladı.

New York'ta bulunan Bank of Montreal şef Döviz stratejisti Greg Anderson, "Yende bugün büyük bir geri dönüş var, bu tamamen Ukrayna ile ilgili. Piyasanın hareketlerini açıklayan riskin oluşmayı ya da ortadan kalkması, bu nedenle yenin gerilemesi şaşırtıcı değil" dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 09:58'de 102 yenden işlem görürken, 18 Şubat'tan bu yana en dik düşüşü yaşıyor. Yen dün 101.20 seviyesine kadar yükselmiş ve 5 Şubat'tan bu yana en güçlü seviyeyi görmüştü. Yen euro karşısında ise yüzde 0.7 kaybetti ve 140.31'de. Euro dolar karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 1.3757 dolardan fiyatlandı.

(18:30'da güncellendi)