Advertisement
PİYASALAR ABONE OL


ABD'de şirketlerin istihdamı artırdığını gösteren verinin ekonominin büyümesine ilişkin iyimserliği desteklemesi üzerine ABD hisseleri 4. gününde de değerlendi; Standard&Poor's 500 Endeksi rekor düzeyini genişletti.

Intuitive Surgical Inc., JMP Securities LLC'nin hisse notunu artırması ile yüzde 5 değerlenerek 14 ayın zirvesine tırmandı. MannKind Corp., solunabilir diyabet tedavisinin ABD danışmanlık panelinin tavsiyesini kazanması sonrasında yüzde 74 primlendi. Apollo Education Group Inc., Eğitim Bakanlığı'nın pazarlama ve işe alım kayıtlarından ötürü dava açması üzerine yüzde 8.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,890.90 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.2 yartışla 16,573 puana yükselerek 31 Aralık'ta kaydettiği tüm zamanların en yükseğinin 4 puan mesafesine kadar tırmandı. Endeks bu yılki kayıplarını sildi. Amerikan Borsalarında 6.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 9.7 altında kaldı.

Salı gününden kalan pozitif havanın istihdam verisiyle birlikte devam etmesinin beklendiğini söyleyen Wedbush Securities Inc.'in direktörlerinden Michael James, "Daha uzun vadeli yatırımcılar hâl ABD hisselerinin bu yılki en iyi yatırım alanı olduğunu düşünüyor" dedi.

S&P 500 Endeksi salı günü teknoloki ve tüketici hisselerinin endeksi rekora taşıması ve imalat endeksinin ekonominin sert hava koşullarına dayandığı iyimserliğini desteklemesi üzerine yüzde 0.7 yükselerek 3. gününde de artış kaydederek Şubat'tan bu yanaki en uzun süreli kazanç dönemine işaret etmişti.

Gösterge hisse endeksi, açıklanan kazançların 17.5 katından işlem görerek 2010'dan bu yanaki en yüksek katsayıya sahip ve 5 yıllık ortalamasının yüzde 11 üzerinde seyrediyor.