Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:25'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisselerinin dört ayın zirvesine doğru ilerlemesi ile, dolar Güney Afrika randı ve Yeni Zelanda doları başta olmak üzere birçok önemli para birimi karşısında zayıfladı. Avrupa hisseleri düşüşü ikinci güne taşırken, altın değerli metallerdeki artışa öncülük etti.

Yeni Zelanda doları ABD doları karşısında yüzde 0.8 yükselerek Londra saati ile 10:55'te 86.72 olurken, Güney Afrika randı yüzde 0.7 güçlendi ve 1 Ocak'tan bu yana en yükseğe ulaştı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselirken Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 geriledi. S&P 500 vadelileri üç günlük kayıp ile Ocak ayından bu yana en uzun geirleme sürecinin ardından büyük bir değişiklik göstermedi. Altın yüzde 1.2 tırmandı.

Önde gelen merkez bankalarının ucuz nakit ve rekor düşük faiz oranları sağlaması ve yatırımcıları daha yüksek getirili varlıklara teşvik ederek büyümeyi destekleme çabaları sayesinde, Döviz piyasalarındaki fiyat dalgalanmaları altı yılın en düşüğüne geriledi. Alcoa Inc.'in ilk çeyrek bilançosunu açıklayarak kâr sezonunu başlatması öncesinde, alüminyum yükseldi.

Rabobank International kıdemli döviz stratejisti Jane Foley, "Gelişen piyasalara yönelik kesinlikle daha fazla ilgi var, bu da birçok yatırımcının getiri arayışında olduğunu ortaya koyuyor. Bu durum dolar için açık bir şekilde olumsuz risk teşkil ediyor" dedi.

(13:25'te güncellendi)