Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bilanço sezonunun başlamasıyla değerlemelerin çok yüksek olduğuna dair endişelerin etkisiyle teknoloji hisselerindeki satışların dün yeniden başlamasıyla Nasdaq Bileşik Endeksi 2011'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti; New York Borsası da geri adım attı. ABD Hazine tahvilleri faizi, faiz artışlarının hızlandırılmayacağı spekülasyonu üzerine 3 haftanın en düşüğüne geriledi.

Nasdaq Bileşik Endeksi dün New York'ta kapanışta yüzde 3.1 gerileyerek bu yılki kazançlarını sildi ve 2 ayın en düşük seviyesine işaret etti. Standard&Poor's 500 Endkesi yüzde 2.1 kayıpla 19 Şubat'tan buyana en düşüğüne gerilerken, 10 yıllık ABD Haizne tahvillerinin faizi 5 baz puan gerileyerek yzüde 2.64'e düştü. Bloomberg Spot Dolar Endkesi 5 ayın en düşüğüne geriledi ve yen de Çin'in ihracat rakamlarındaki sürpriz düşüşün etkisiyle güçlendi.

Yatırımcılar ABD'de 5 yıldır devam eden boğa piyasasında en iyi performans gösteren hisselerde dün yeniden satışa geçti. Bed Bath&Beyond Inc., ilk çeyrekte beklentinin altında kâr açıklamasının ardından 3 ayın en büyük düşüşünü kaydetti.

Piyasanın çok oynak olduğunu söyleyen ClariVest Asset Management LLC'nin portföy yöneticilerin David Pavan, "Günlük bazda piyasada aşk-nefret ikilisi görülüyor. Dün ucuz hisselerin çok fazla tercih edildiği bir gündü. Büyüme oranı yüksek olan hisselerse çok sert düştü" dedi.