Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:55'te güncellendi)

Avrupa hisseleri düşüşü ikinci güne taşırken, gelişen piyasa hisseleri teknoloji hisselerindeki satışlar ile son üç haftanın en büyük gerileyişi kaydetti. Türk lirası zayıflarken, nikel 2010'dan bu yana en uzun ralliyi genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 10:20'de yüzde 1.4 aşağıda seyrederek, kapanış seviyeleri baz alındığında son bir ayın en büyük kaybına hazırlanıyor. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri büyük bir değişiklik yaşamazken, S&P 500 dün son iki ayın en dik düşüşünü yaşadı. Hong Kong'ta bulunan Çin hisseleri göstergesi 4 Şubat'tan bu yana en büyük gerileyişi kaydetti. Lira ise Moody's tarafından ülkenin kredi notu görünümünün negatife düşürülmesi ise zayıfladı. Nikel üst üste onuncu kazanç gününü yaşıyor.

Nasdaq Bileşik Endeksi dün, ABD'de değerlemelerin tatmin edici olmadığı endişeleri ile, 2011'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Çin'de üretici fiyat endeksi Mart'ta yüzde 2.3 gerileyerek, dün daralma görülen ticaret verisi sonrasında taleplerin zayıflayacağı sinyali verdi. JPMorgan Chase & Co. ve Wells Fargo & Co. bugün ilk çeyrek bilançolarını açıklayacak.

Tokyo merkezli Nomura Holdings Inc. hisse stratejisti Juichi Wako, "ABD'de piyasa güveni kötüleştikçe, yatırımcılar olumsuzluklara odaklanıyor ve bu durum aşağı yönlü bir girdap yaratıyor. Teknoloji hisselerinde ise gerekli olan bir düzeltme görüyoruz" dedi.

Stoxx 600'de 19 sektör grubunun tamamının gerilemesi ile, yükselen bir hisse karşılığında 10'un üzerinde hisse geriledi. Endeks bu hafta yüzde 2.8 gerilerken, bu düşüş bir ayın en büyük haftalık kaybı olarak kaydediliyor.

(12:55'te güncellendi)