Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase & Co., sabit gelir işlemlerinde ve mortgage gelirlerindeki azalma ile, ilk çeyrekte kârının yüzde 19 gerilediğini bildirdi.

New York merkezli JPMorgan'ın net kârı 5.27 milyar dolara gerilerken, hisse başına kar 1.28 dolar oldu. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde net kâr 6.53 milyar dolar, hisse başına ise 1.59 dolar düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı, hisse başına 1.46 dolar kâr olacağı yönündeydi.

Birinci çeyrekte kâr açıklayan ilk banka olan JPMorgan, Şubat ayının sonlarında, işlem gelirlerinin bu yılın başından bu yana yüzde 15 gerilediğini bildirmişti. O dönemde şirket CEO'su 58 yaşındaki Jamie Dimon, gelirlerdeki düşüşe yönelik tamamen rahat olduğunu söylerken, Macquarie Group Ltd. analisti David Konrad'ın da aralarında bulunduğu bazı analistler, düşüşü Fed'in tahvil alımlarını azaltmasına bağlamıştı.

Konrad 4 Nisan'da, yükselen faiz oranları ile kredilerin yeniden yapılandırılmasında azalma olacağını ve böylece bankaların zor bir çeyrek geçireceğini dile getirmişti.

CreditSights Inc. kıdemli bankacılık analistlerinden Pri de Silva ise, "Sektör için oldukça sert bir çeyrek oldu. Sabit gelir işlemlerinde ve mortgage gelirlerindeki azalma nedeni dışında bir düşüş olmadığı sürece, JPMorgan için fazla bir endişe duymuyorum" dedi.

Citigroup Inc. bilançosunu Pazartesi açıklayacak, onu  16 Nisan'da Bank of America Corp. ve 17 Nisan'da Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley takip edecek.