Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın ekonomi liderleri, yatırımcılara krizden 4 sene sonra Avrupa ekonomisinde "toparlanma tamamlandı" diye zamanından önce kutlama yapmamaları gerektiği uyarısında bulundu. 

IMF bahar toplantıları sırasında Washington'da verdiği demeçte, "Piyasaların güveninin tekrar yerine gelmesi iyi bir şey," diyen Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, "Ancak biraz abartmaya başladıklarını da söylemiştim zaten," diye ekledi.

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann aynı toplantılarda, "finansal piyasaların toparlanmadan erken hareket etmesiyle oluşabilecek istikrar riskine dair tartışmalar var," şeklinde görüş bildirdi.

Uyarılar, Yunanistan'ın 2010'dan beri girmediği tahvil piyasasına dönüşünden günler sonra geldi. Avrupa'nın yüksek faiz getiren ülkelerinin tahvilleri, yatırımcıların kriz varken kaçtıkları piyasalara geri dönmeleriyle bu yıl yükseldi. 

"Elde ettiğimiz başarıların bizi yoldan çıkarmayacağına emin olmalıyız," diyen Schaeuble, "Doğru yoldayız ama bu devam etmeli. Her insan topluluğunda rahatlık en büyük tehlikelerden biridir," ifadesinde bulundu.