Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nin en büyük 2. ekonomisi Fransa'nın Maliye Bakanı Michel Sapin, ekonominin bu yıl beklenenin üzerinde büyüyerek, Paris hükümetinin Avrupa Birliği'nin bütçe açığı hedeflerini tutturmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Washington'daki IMF toplantılarında konuşan Sapin, 2014'te, hükümetin mevcut büyüme tahmini olan yüzde 0.9'un üzerinde performasyon gösterileceğini söyleyerek, "2015 için elimde rakamlar yok. Hedefimizi görüyorsunuz: İnsanların beklediğinden daha iyisini yapmak. Bizim tüm stratejimiz bu" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni hükümeti, Sosyalist Parti'nin yerel seçimlerde yenilgi almasının ardından yeniden ekonomik kredibilitesini geri kazanmaya çalışıyor. Sapin'in açıklamaları, yetkililerin bir yandan bütçe vaatlerini yerine getirmeye çalışırken, diğer yandan büyümeyi desteklemenin yollarını arıyor.

Fransa'nın bütçe açığı/GSYH oranı 2013'te yüzde 4.3 ile AB ortalamasının üzerine işaret etti. Borç krizi sonrasında konulan AB kuralları uyarınca Hollande, geçtiğimiz yıl, bu yıl bütçe açığı/GSYH oranını yüzde 3.6'ya, 2015'te de AB sınırı olan yüzde 3'e indireceğini söylemişti. AB, 2015'te hedefi tutturacağını söyleyen Fransa'ya borç krizinden bu yana 2. kez erteleme vermişti.