Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann'ın  büyük ölçekli varlık alımına destek vermesi, deflasyonist tehditlere karşı mücadelede yardımcı olacak olumlu bir değişim olarak nitelendiriliyor.

Genişlemeci bir parasal politikanın uygulanıp uygulanmamasının taraflar arasında halen tartışıldığı bir ortamda Weidmann'ın parasal teşviğe geçici desteği söz konusu politikanın kamuoyu açısından güvenilirliğini de artırıyor.

AMB’deki Alman yetkililer yıllarca tahvil alım planlarının ateşli muhalifleri arasında yer alıyordu.

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, daha önce yaptığı açıklamalarda deflasyonist risklerin oldukça sınırlı olduğuna inandıklarını belirtmiş ve beklentinin enflasyonun kademeli olarak artması olduğunu savunmuştu.

Weidmann, fiyat artışında yavaşlamanın Avrupa Merkez Bankası kontrolü dışındaki faktörlerden kaynaklandığını savunarak, çok uzun süre düşük enflasyon görülmesi halinde geleneksel olmayan enstrümanların değerlendirilebileceğini ifade etmişti.

Para politikaları konusunda temkinli yaklaşımını da sürdüren Weidmann, geleneksel olmayan enstrümanların kullanılmasına yönelik kararların alınması aşaması için " yetkilerimizin limitini ve anlaşmaların çizdiği sınırları düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.