Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe Kulübü, bir günde 4 kupa kazanmayı hedeflerken, ikisi Avrupa kulvarında olan 4 final maçını da kaybetti, sadece futbolda sevindi.

Fenerbahçe kadın basketbol ve kadın masa tenisi takımları Avrupa'da çıktıkları iki finali kaybederken, erkek ve kadın voleybol takımları da Teledünya Süper Kupa'da rakiplerine mağlup oldu.

İkisi Avrupa kupası finali olmak üzere dün 6 kritik maça çıkan sarı-lacivertli takımlar, 1 galibiyet, 5 yenilgi aldı.


- Futbol takımı sevindirdi

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medical Park Antalyaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe futbol takımı, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Avrupa'da kaybedilen iki final ile üzülen sarı-lacivertli taraftarlar, futbol takımının galibiyetiyle maçtan sonra şampiyonluk şarkıları söyledi.


- Avrupa'da hüzün

Fenerbahçe, kadın basketbol ve masa tenisinde Avrupa'da dün çıktığı iki final maçını da yitirdi.

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi final serisinin rövanşında Almanya'nın Berlin Eastside takımına 3-0 yenilen Fenerbahçe, ikinci oldu. Final serisinin ilk maçını evinde 3-2 kazanan Alman ekibi, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'ndaki rövanş mücadelesinden de 3-0 galip ayrılarak, kupayı elde etti.

Masa tenisinin ardından Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde ise Galatasaray Odeabank'a 69-58 yenilen Fenerbahçe, ikinci kez final oynadığı kupayı yine kazanamadı. İki Türk takımını Rusya'nın Ekaterinburg kentinde karşı karşıya getiren tarihi finalde, sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısında sahadan galip ayrılıp, kadın basketbolunda Avrupa'nın en büyük kupasının sahibi oldu.


- Voleybolda bu kez olmadı

Voleybolda geçtiğimiz ay sonunda aynı gün kadınlarda CEV Kupası'nı, erkeklerde de Challenge Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe, bugün hem erkekler hem de kadınlarda Teledünya Süper Kupa'yı kazanamadı.

Teledünya Erkekler Süper Kupa Dörtlü Finali'nde Halkbank'a 3-2 yenilen Fenerbahçe Grundig, kupayı rakibine kaptırdı.

Erkeklerin ardından Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı da 2-0 öne geçtiği maçta VakıfBank'a 3-2 yenilerek, Teledünya Süper Kupa'da mutlu sona ulaşamadı.

Bu arada, Beko Basketbol Ligi'nde de Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya 83-74 yenildi.