Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.'in kazançlarının sürpriz şekilde artması ve ABD'de perakende satışların 2012'den bu yana en büyük artışını kaydetmesi üzerine New York Borsası 2 yılın en kötü haftalık düşüşünden sıçradı. ABD hisseleri, seansın son saatinin başında, erken saatlerdeki satışları telafi etti.

Citigroup, kârının beklentilerin üstünde yükselmesiyle yüzde 4.4 değer kazandı. Edward Lifesciences Corp. yüzde 11 artışla Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki en büyük artaşı kaydetti. Enerji üreticileri, teknoloji hisseleri ve tüketici şirketleri, geçtiğimiz haftanın ardından toparlanmaya katkıda bulundu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 kazançla 1,830.61 puana çıktı. Endeks gün sonunda yeniden yükselişe geçmeden erken saatlerde yüzde 1 kazancı bulan ralliyi sildi. Dow Jones Endeksi yüzde 0.9 artışla 16,173.24 puana yükseldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.6 sıçrarken, Russell 2000 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

"Piyasalar geçtiğimiz haftalarda bu kadar düşünce insanlar biraz endişelenmeye başladı," diyen Chicago merkezli BMO Global Asset Management'ın kıdemli yatırım stratejisti Brent Schutte, "Ne zaman çok iyi ABD verileri ve şirket karları alsak yukarı çıkmak için uygun ortam oluşuyor," şeklinde görüş bildirdi.