Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rareview Macro LLC ve JHS Capital Advisors'a göre, Ukrayna'nın 1998'den beri en büyük faiz arttırımının dünyanın en çok satış gören para birimindeki satışları durdurmayacak.
 
Connecticut merkezli Rareview Macro'nun kurucusu Neil Azous, Ukrayna Merkez Bankası'nın faizi 3 baz puan arttırmasından sonra dün grivnanın kayıplarını silmesine rağmen, bu hareketin önümüzdeki haftalarda sönük bir etki oluşturması beklendiğini, çünkü yatırımcıların yerel piyasadaki kazançlardan çok ülkenin dış borcun refinansmanını sağlayabilme kabiliyetine odaklandıklarını belirtti.

Kiev'deki politika yapıcıları, 6 yılın ilk ve Rusya'nın 1998 temerrüdünden beri en büyük faiz arttırımının, para piyasalarını ve enflasyonla tehdit eden grivnadaki düşüşü durdurmak için yapıldığını belirtti. Rusya'nın geçen ay Kırım'ı işgal ettikten sonra daha fazla yere göz diktiği endişeleriyle, yatırımcılar Ukrayna'dan paralarını çekerek dış rezervleri eritiyorlar.

Orta vadede pek bir etkisinin olmayacağını söyleyen Azous, "Unutmayın ki ortadaki borçlardan dolayı bir sürü borcun yeniden yapılandırılması gerekecek," diye ekledi.