Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan'da toptan satış enflasyonu, Mart ayında ekonomist beklentilerinin üzerinde yükselerek, üç ayın zirvesine ulaştı ve ülke merkez bankasının üzerinde faiz oranlarını yüksek tutma baskısını sürdürdü.

Hindistan'ın toptan satış fiyat endeksi bir yıl önceye göre yüzde 5.7 artış gösterirken, Şubat ayında bu oran yüzde 4.68 seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan 42 ekonomistin tahmin medyanı enflasyonun yüzde 5.30 artacağı yönündeydi.

Singapur merkezli DBS Bank Ltd. ekonomistlerinden Radhika Rao, "Hindistan'da merkez bankası enflasyon görünümü hakkında endişelerini sürdürecek ve sıkı politikaya tutunmaya devam edecek gibi görünüyor. Veriler toparlanma için uzun bir yol olduğunu ortaya koyuyor ve bugün ilerleyen saatlerde gelecek olan TÜFE rakamlarında muazzam bir artış olacağı iddialarını güçlendiriyor" dedi.

Rupi dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak Mumbai saati ile 12:18'de 60.315 seviyesine geriledi. 10 yıllık Kasım 2023 vadeli hükümet tahvili faizi 11 Nisan'daki yüzde 8.94 seviyesinden yüzde 9'a yükseldi. Hindistan'da piyasalar dün, yerel tatil sebebiyle kapalıydı.