Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nikkei gazetesinin haberine göre, bu ayki satış vergisi artışının tüketimi zarar vereceğinden endişe eden Japon hükümeti neredeyse 1.5 yıldır ilk kez ekonomik değerlendirmesini aşağı yönlü revize edecek.

Haberde, Kabine Ofisi'nin yarın açıklanacak raporda "ekonominin ılımlı hızda toparlandığı" cümlesini tutarken, Tüketici Güvenindeki zayıflamaya ve vergi artışının ardından harcamalardaki yüzde 3'lük düşüşe karşı uyaracağı belirtildi.

Dünyanın en büyük 3. ekonomisinin bu çeyrekte yüzde 3.4 daralarak, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin 15 yıldır süren deflasyonu sonlandırma mücadelesini tehdit ediyor. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda dün Abe'ye BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefini koruması gerekmesi hâlinde politikasını buna göre düzenlemekte tereddür etmeyeceğini söyledi.

Kabine Ofisi Mart ayı için hazırladığı raporunda toparlanmanın ılımlı düzeyde devam ettiğini söyleyerek, 1 Nisan'daki vergi artışı öncesinde taleplerde son dakika artışı oldunu not düşmüştü. Nikkei'ye göre değerlendirmede bu ay beklenen aşağı yönlü revizyon, Kasım 2012'den bu yana ilk olacak.