Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(10:45'te güncellendi)

Çin'in yavaşlayan büyümeyi aşmak için daha fazla adım atabileceği spekülasyonu ve teknoloji hisselerindeki sıçramanın desteğiyle Asya Borsaları tırmandı; AJapon Topix Endkesi 7 haftanın en büyük artışını kaydetti. Avrupa hisseleri ABD verisi öncesinde alıcılı seyrediyor. Yeni Zelanda doları, enflasyondaki yavaşlamaya bağlı olarak değer kaybetti; altın düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:08'de yüzde 0.9 kazançla 329.54 puana çıktı. Gösterge endeks, dün Ukrayna ve Almanya verileriyle yüzde 1 düştü. Gösterge endeks bu yıl için yatay seyretti. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri bugün yüzde 0.4, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yukarı çıktı.

Japon Topix Endeksi Tokyo saatiyle 13:11 itibarıyla yüzde 2 yükselerek, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni 4 gündür ilk kez yukarı taşıdı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 artışkaydetti ve Nasdaq 100 Endeks Vadelileri yüzde 0.4 tırmandı. İlk çeyrekte ABD doları karşısında en iyi performansa sahip olan Yeni Zelanda doları, beklenenin altında hızlanan enflasyon üzerine yüzde 0.7 zayıfladı. Altının onsa fiyatı 1,300 doların altına geriledi ve nikel de 2. gününde de düştü.

Çin'de sanayi üretimi büyümesi ve sabit getirili varlık yatırımları beklentilerin altında kalırken, ekonomi ilk çeyrek 6 çeyreğin en düşük hızında büyüdü. Ukrayna havasahasını ve bazı hükümet binalarını Rus yanlısı ayrılıkçılardan geri aldı. Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de teknoloji hisselerinin ralli yapmasının ardından bugün para politikası üzerine konuşacak. Intel Corp. beklentinin üzerinde kazanç açıkladı ve Yahoo! Inc., Alibaba Group Holding Ltd.'ın kârının sıçradığını söyledi.

Çin'den gelen verilerin sonrasında yatırımcıların daha pozitif olduğunu belirten Invast Securities Co.'nun baş piyasa analisti Peter Esho, "Büyük konu, gerçek kötü haber eksikliği. En önemli gündem Çin'in önümüzdeki birkaç haftada bir tür teşvik açıklayacağı beklentisi" dedi.

(10:45'te güncellendi)