Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların Çin'in yavaşlayan ekonomik büyümesini değerlendirmesi ve ABD'de teknoloji hisselerinin yükselmesinin ardından  Asya Borsaları 4 gündür ilk kez artış kaydetti; MSCI Asya Pasifik Endeksi 2 haftanın en düşüğünden sıçradı.

Alibaba Group Holding Ltd.'ın yüzde 37'sine sahip olan SoftBank Corp., Alibaba'nın 5. çeyreğinde de kâr açıklamasının ardından yüzde 8.3 değerlendi. Telekomünikasyon şirketleri bölgesel endeksteki 10 sektör grubu arasında en çok kazanan oldu. Yahoo Japan Corp. yüzde 3.9 değer kazandı. Iluka Resources Ltd., zirkon üretiminin tahminlerin altında kalmasının ardından yüzde 6.9 değer kaybetti. Hang Seng China Enterprises Endeksi erken saatlerde yüzde 1'i bulan kazançlarını azaltarak yüzde 0.3 yükseldi.

Çin'den gelen verilerin sonrasında yatırımcıların daha pozitif olduğunu belirten Invast Securities Co.'nun baş piyasa analisti Peter Esho, "Büyük konu, gerçek kötü haber eksikliği. En önemli gündem Çin'in önümüzdeki birkaç haftada bir tür teşvik açıklayacağı beklentisi" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saatiyle 10:51 itibarıyla yüzde 0.7 yükselerek 138.11 puana çıkmış bulunuyor. Endeksteki 10 sektör grubu da kazanç sağladı. Endeks dün güçlü yenin Japon ihracatçıların kazançları üzerinde baskı oluşturması ve Çin'in büyümesinin yavaşladığına ilişkin endişelerin artması üzerine 2 haftanın en düşük seviyesinden kapandı ve bu yılki kayıplarını yüzde 2.9'a geliştirdi.