Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsası’nda işlem gören Rus hisse senetleri Ukrayna'da yaşanan gerginlik sebebiyle 3.gün peş peşe düşüşle bir aylık gerilemesini devam ettirdi.

ABD'de işlem gören Rus şirketlerinin listelendiği  Bloomberg endeksi dün yüzde 1.6 düşüşle yıllık kaybını yüzde 21'e taşıdı.  

ABD'de işlem gören Rusya'nın gaz devi Gazprom'un hisseleri, 13 Mart’ta ayı piyasasına giren ve 2 haftalık en yüksek düşüşünü kaydeden Moskova borsası Micex’e paralel olarak yüzde 4 düşüş kaydetti

Gazprom hisselerinin satışları Ukrayna'daki gerginliklerin artması sonucu Batı'nın Rusya'ya yönelik 3 tur yaptırımlara geçiş hazırlığı yaptıkları açıklamasından sonra hızlandı.  

Moskova'daki Deutche Bank yetkililerinden Tim Wiswell, yatırımcıların Rusya'ya ek yaptırımların geleceği kaygısı ile satışa geçtiklerini söyledi.

Gazprom hisseleri 31 cent düşüşle 7.24 dolara gerilerken, 3 Mart’tan bu yana en düşük düzeyine geriledi.

Gazprom dışında Rusya'nın en büyük bankalarından OAO Sberbank'in hisseleri yüzde 2.7 düşülşle 8.74 dolara gerilerken, Lukoil hisseleri de yüzde 3.1 düşüşle 51.81 dolardan işlem gördü.

Ukrayna krizinin başlangıcından bu yana New York Borsası’nda işlem gören Lukoil hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 18 oranında değer kaybetti.

Öte yandan piyasa değeri yılbaşından 110 milyar dolarlık bir kayıp kaydeden Rusya borsası Micex, 21 gelişmekte olan borsalar arasında en ucuz borsa oldu.