Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngilitere'de işsizlik oranı yüzde 6.9 ile Şubat 2009'dan bu yana en düşük düzeyine işaret etti ve İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri artırmak için eşik olarak belirlediği yüzde 7 seviyesinin altına geriledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün verilerine göre İngiltere'de işsizlik, Şubat'ta sonlanan 3 aylık dönemde, Ocak'ta sonlanan çeyrekteki yüzde 7.2 düzeyinden yüzde 6.9'a geriledi. Rapor ayrıca ücret büyümesinin de dönemde yüzde 1.7 hızlanarak enflasyon beklentisiyle uyumlu seyrettiğini gösterdi.

Carney Ağustos'ta merkez bankasının, ekonominin toparlanmasıyla yüzde 0.5 ile rekor düşük düzeydeki faizleri artırmakta aceleci davranabileceği beklentilerini bastırmak için sözlü yönlendirmede bulunarak, faizlerin, işsizlik oranı yüzde 7'ye gerileyinceye kadar artırılmayacağını söyledi. Carney Şubat'ta,  yetkililerin işsizlik oranı yüzde 7'ye geriledikten sonra da bir süre daha ekonomiye rahatlama alanı sağlamak için bekleyeceğini söyleyerek planda değişiklik yapmıştı.

Ekonomistler ILO'nun işsizlik oranının, Şubat'ta sonlanan çeyrekte yüzde 7.1 olarak gerçekleşeceğini öngörmüştü.

Sterlin, verinin ardından dolar karşiısında sıçradı ve Londra saatiyle 9:31'de dünkü kapanışının yüzde 0.5 üzerinde 1.6815 düzeyinden işlem görüyor.