Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin ikinci büyük bankası Bank of America Corp., mortgage davasına ayırdığı 6 milyar dolarlık maliyet ile, birinci çeyrekte zarar açıkladı.

Bank of America'nın ilk çeyrekte zararı 276 milyon dolar, yani seyreltilmiş hisse başına 5 sent olurken, bir yıl önce şirket 1.48 milyar dolar, yani hisse başına 10 sent kâr etmişti. Düzeltilmiş gelir hisse başına 35 sent olurken, Bloomberg anketine katılan 12 analistin ortalama tahmini 27 sent düzeyindeydi.

Görevde beşinci yılı içerisinde olan CEO Brian T. Moynihan, bir önceki CEO'nun Countrywide Financial Corp.'u almasıyla Bank of America'yı milyarlarca dolarlık kötü mortgage kredisinden sorumlu hale getirmesini toparlamaya çalışıyor. Konut kredileri ve hacizlere yönelik davalar, şirkete şimdiye kadar 50 milyar dolarlık bir maliyet yaratırken, buna korunmalı tahvillerin Fannie Mae ve Freddie Mac'e satılması da dahil.

Moynihan yaptığı açıklamada, "Mortgage sorunlarının çözümü için oluşan maliyetler, bu çeyrekteki gelirlerimize zarar verdi. Fakat işletmemizin gelir gücü ve müşteri stratejimiz düzgün bir sonuç ortaya çıkardı ve hissedarlarımıza sermayeyi aşan dönüş yapmaya devam ettik" dedi.

Bank of America hisseleri yüzde 0.7 düşerek New York saati ile 07:32'de 16.25 dolardan işlem gördü. Banka'nın hisseleri bu yıl yüzde 5.3 yukarıda.