Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de sanayi üretimi, Şubat ayı verisinin daha önce açıklananın iki katı kadar fazla seviyeye revize edilmesinin ardından, Mart'ta da beklentileri aşarak fabrikaların yılın başlarındaki kötü hava koşulları sonrasında toparlandığına işaret etti.

Fabrika, madencilik ve kamu üretimi yüzde 0.7 tırmanırken, Şubat ayı verisi yukarı yönlü revize edilerek yüzde 1.2 artış şeklinde kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.5'lik artış olacağı yönündeydi. Toplam üretimin yüzde 75'ini oluşturan imalat sanayii ise yüze 0.5 yükselirken, geçtiğimiz ay yüzde 1.4 artış göstermişti.

Bloomberg anketine katılan 79 ekonomistin tahmin medyanı değişiklik olmayacak ve yüzde 1 artış aralığında seyrederken, Şubat ayı verisi daha önce yüzde 0.6 yükseliş olarak açıklanmıştı. İmalat sanayii, ekonominin yüzde 12'sini oluşturuyor.

Bugün açıklanan bir başka veriye göre, ABD'de konut başlangıçları yüze 2.8 tırmanarak 946,000 yıllık hız düzeyinde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan 78 ekonomistin tahmin medyanı 970,000 artış olacağı yönündeydi. İnşaat izinleri ise geriledi.

Kamu üretimi yüzde 1 yükselirken, madencilik üretimi ise yüzde 1.5 artış kaydetti.