Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası Fed, sert geçen kış aylarından sonra ekonomik faaliyetlerin yeniden yükselişe geçmeye başladığını belirtti.

Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması ve 12 Fed şubesinin görev alanlarındaki ekonomik aktivitelerle ilgili bilgilerin yer aldığı Bej kitap’ın yayınlanan nisan sayısında, araştırmaya esas olan 7 Nisan'dan önceki dönemde 12 bölgenin 8'inde ekonomik faaliyetlerde mütevazı ya da ölçülü bir artış meydana gelirken, çoğu bölge ekonomik görünümü pozitif olarak nitelendirdi.

Hava şartlarının düzelmesine paralel olarak tüketim harcamalarında ülke genelinde artış görülürken, otomobil satışlarında 7 bölgede yükseliş kaydedilirken, taşımacılık sektöründe, özellikle liman hizmetlerinde, hareketlilik yaşandı.

Sanayi üretimi pek çok bölgede iyileşme gösterirken, üreticiler kış şartlarından yılbaşına kıyasla daha az etkilendikleri bilgisini paylaştı.

Konut sektöründeki gelişmelerin değişken olduğuna değinilen raporda, pek çok bölgede ev fiyatlarında mütevazı bir artış ve düşük envanter düzeyi gözlemlenirken yeni ev inşasının zayıf olduğu ifade edildi.

Uzmanlar "Bej kitap"ın nisan sayısındaki bulguların Mart sayısına kıyasla ekonomide hareketlenmeye işaret ettiğini belirtiyor.

Bej Kitap'ın mart sayısında, ülke genelinde gözlenen kar ve dondurucu soğuğun mal tedarik zincirlerinde sorun yaratarak sanayi üretimini olumsuz etkilediği belirtilmişti.

Bej kitap raporu, Fed'in para politikasına karar vereceği toplantısından iki hafta önce yayınlanıyor.

Fed'in bir sonraki toplantısı 29-30 nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.