Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yahoo! Inc.'in beklentinin üzerinde gelen kazançları ve sanayi üretiminin tahminlerin üzerinde büyüme kaydetmesi üzerine New York Borsası yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeksi son 2 ayın en iyi 3 günlük rallisine işaret etti.

Yahoo, hissedarlarından olduğu Alibaba Group Holdings Ltd.'ın satışlarındaki yükselişe bağlı olarak yüzde 6.3 primlendi. Bank of America Corp., ilk çeyrekte zarar açıklaması sonrasında yüzde 1.6 geriledi. Google Inc., şirketin beklentinin altında satış rakamları açıklamasının ardından yüzde 5.7 değer kaybetti. International Business Machines Corp., satışlarının 8. çeyreğinde de düşüş kaydetmesi üzerine yüzde 3.5 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.1 kazançla 1,862.31 puana tırmanarak 3 günlük kazancını yüzde 2.6'ya genişletti. Dow Jones Endeksi yüzde 1 artışla 16,424.85 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 1 ayın en düşük düzeyinde oldu.

Makro verilerin saplam gelmeyi sürdürdüğünü ve hisse tarafında değerlemelerin aşırılığa işaret ettiğini düşünmediklerini söyleyen U.S. Bank Wealth Management'ın kıdemli hisse senedi stratejistlerinden Jim Russell, "Piyasa sıçramak için bir tür doğal işlem seviyeleri buluyor ve beklenenden daha iyi kazanç rakamları ve yönetimden teşvik edici ikinci çeyrek görünümleri görüyoruz" dedi.

S&P 500 Endeksi dün bu yılki kayıplarını sildi. Endeks 2 Nisan'daki rekorundan, yatırımcıların internet ve biyoteknoloji hisselerinde satışa geçmesiyle yüzde 4 düşmüştü.