Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD merkez bankasının ekonomik toparlanmayı desteklemeye devam edeceğini söylemesi ve ABD'de sanayi üretiminin Mart'ta beklentinin üzerinde artış kaydetmesi üzerine Asya Borsaları 2. gününde de kazanç sağladı.

GungHo Online Entertainment Inc., Nikkei gazetesinin internet oyunları üreticisinin operasyonel kârının arttığını açıklaması sonrasında yüzde 9.4 primlendi. Fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., ilk çeyrekte kazançlarının yüzde 50 artması üzerine yüzde 1.7 primlendi. Çelik üreticisi ve konut imarcısı Citic Pacific Ltd.'ın, 226.9 milyar yuana (36 milyar dolar) Çin'de devlet kontrollündeki banka ve aracı kurum varlıklarını almakta anlaşmasının ardından yüzde 2.7 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 11:53'te yüzde 0.1 kazançla 138.63 puana çıktı. Endeksteki 10 sektör grubunun 1'i hariç hepsi yükseldi. ABD'de sanayi üretimi Şubat rakamlarının 2 katı üzerine revize edilmesinin ardından geçtiğimiz ay da tırmandı.

Küresel ekonomik döngünün kademeli olarak ilerleme kaydettiğini ve parasal koşulların gevşek olduğunu söyleyen AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "Hisse piyasalarındaki trend muhtemelen yukarı yönlü olacak" dedi.

Japon Topix Endeksi dün 2 ayın en dik rallisini kaydetmesinin ardından kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. GungHo yüzde 9.4 artışla 683 yene, Canon da yüzde 1.7 değerlenerek 3,232 yene yükseldi.

Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.3, Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yüzde 0.4 yükseldi. Endks 20 Mart'ta ayı piyasasına girmesinden bu yana Çinli politika yapıcıların ekonomide istikrarı sağlamak üzere hareteke geçeceği spekülasyonuyla yüzde 9.1 tırmandı.