Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hükümetin eski yetkilileri ve yaptırım uzmanlarına göre, Rusya'yı küresel piyasalardan çıkmaya zorlamak, Vladimir Putin'in topraklarını genişletme çabalarını durdurmada ABD Başkanı Barack Obama'nın elindeki en güçlü koz olarak görülüyor.

Dışişleri Bakanı John Kerry, doğu Ukrayna'daki durumu görüşmek amacıyla bugün Cenevre'de Rus, Ukraynalı ve Avrupa Birliği yetkilileriyle toplantı yapacak.

"Yaptırım için en büyük silah, İran'da yaptığımıza benzer bir şey yapmak ve basitçe Rusya'yı uluslararası finansal piyasalardan dışlamak olur," diyen Washington merkezli Kennan Institute for Advanced Russian Studies of the Woodrow Wilson Center'ın yetkilisi William Pomeranz, "Ruslar bundan korkuyorlar ve bunu önlemek istiyorlar," şeklinde görüş bildirdi.

Obama, dün CBS ile yaptığı röportajda Putin Ukrayna'daki ayrılıkçı milislere destek vermeyi kesmeyip, birliklerini sınırdan çekmezse yeni cezalar getireceğini söylemesine rağmen detay vermekten kaçındı.

Obama, "Putin'in kararları sadece Ukrayna için kötü değil, uzun vadede Rusya için de kötü olacak," şeklinde görüş bildirdi.