Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, traktör sayısının bu yılın şubat ayında, önceki aya göre 3 bin 601 arttığını bildirdi.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, traktör sayısının bu yılın şubat ayında 1 milyon 571 bin 666'ya çıktığını anımsatarak, traktörde sayıdan çok aracı verimli kullanmanın önemli olduğunu belirtti.

Tarımda makineleşmenin çok önemli olduğunu, birim alanda en yüksek veriminin tohum, gübre, iyi bakım, uygun iklim ve toprak şartlarının yanı sıra makineleşmeyle sağlandığına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Traktörde sayıdan çok aracı verimli kullanmak önemli. Ekonomik zorluk içindeki çiftçi, kaynaklarının büyük bölümünü traktör alımı için ayırmak zorunda kalıyor. Tarımın en büyük sorunlarından biri olan örgütlenme ve planlama burada da karşımıza çıkıyor. Tarımda örgütlenmeyle modern ve ekonomik ömrünü tamamlamamış tarım makinelerinin ortak kullanımı sağlanabilir. Çiftçimiz, daha az bir maliyetle üretimini sürdürebilir."

Traktör sayısı bakımından Manisa'nın 76 bin 101 traktörle iller arasında liderliğini koruduğunu ifade eden Bayraktar, "Manisa'yı 73 bin 902 traktörle Konya, 55 bin 567 traktörle Balıkesir'in takip ettiğini kaydetti.

AA