Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ta çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünün bildirilmesinin ardından bölgedeki Rusya yanlıları sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Donetsk’e bağlı Slavyansk ilçesinde herhangi bir askeri müdahale olmadığını belirtti. Slavyansk’ın “silahlı teröristlerce” ele geçirilmesinin ardından ilçede kontrolün bu kişilerde olduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlara yasadışı bulundurdukları silahlarını güvenlik güçlerine teslim etmeleri çağrısı yapıldı.
 
Kiev yönetimi, geçen hafta terörle mücadele operasyonu başlattığını açıklamış, operasyonlara paskalya bayramı için hafta sonunda ara verildiği duyurulmuştu.
 
Ukrayna Güvenlik Servisi ise saldırıyı "provokasyon" olarak değerlendirdi ve saldırıda bir kişinin öldüğünü bildirdi. SBU'dan yapılan açıklamada, olayda daha fazla kişinin öldüğünü ifade eden Rus basınında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.  
Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırıdan sağ sektör üyelerini sorumlu tuttu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle Moskova yönetiminin rahatsızlığı dile getirildi. Olayın "provokasyon" olarak nitelendirildiği açıklamada, Kiev yönetiminin "Ukraynalı aşırı unsurları dizginleyemediğinin bu saldırıyla ortaya çıktığı" savunuldu.

Öte yandan ABD, Moskova yönetiminin, Kırım'ı Rus toprağı ilan etmesinin ardından bölgedeki askeri hareketliliğini artırmaya devam ediyor.

ABD'nin önümüzdeki bir kaç hafta içinde Polonya ile ortaklaşa askeri tatbikatlar düzenlemesi  bekleniyor.

ABD’li yetkililer iki hafta sürmesi beklenen tatbikatların iki ülke ile sınırlı olmayacağını doğu Avrupa’daki başka ülkelerin de düşünüldüğünü ifade ediyor.