Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:10'da güncellendi)

Standard & Poor's 500 vadelileri, endeksin Temmuz'dan bu yana kaydettiği en büyük haftalık kazancı genişleteceği sinyalini verirken, altın ve buğday geriledi. Rusya hisseleri, Ukrayna'da meydana gelen çatışmaların ardından düşüş yaşarken, yen ise Japonya'nın beklentinin üzerinde dış ticaret açığı vermesi üzerine zayıfladı.

S&P 500 vadelileri Londra saati ile 10:20'de yüzde 0.1 yukarıda seyrederken, S&P 500 dört işlem günü süren geçtiğimiz haftada yüzde 2.7 sıçrama kaydetti. ABD Hazine tahvillerindeki yükseliş ile 10 yıl vadeli tahvil faizinin 3 baz puan düşerek yüzde 2.70'e geriledi. Altın üç haftanın en düşüğüne gerilerken, buğday yüzde 2.1 kaybetti. Rusya Micex Endeksi yüzde 0.7 düşüş yaşadı. Japon yeni ise 16 önemli para biriminin 14'ü karşısında zayıfladı.

ABD hisseleri geçtiğimiz hafta, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bankanın enflasyon ve istihdam hedeflerine ulaşma kararlılığını tekrarlaması ve Generaş Electric Co. ve Morgan Stanley gibi şirketlerin beklentiyi aşan kârları üzerine yükseldi. Halliburton Co. ve Netflix Inc. bu hafta bilançolarını açıklamaya hazırlanırken, ABD'de öncü göstergeler açıklanacak. Ukrayna, Rusya'nın ülkenin doğusunda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaları, müdahale için bahane edebileceği uyarısında bulundu.

Robert W. Baird & Co. hisse işlemleri şefi Patrick Spencer, "Baharın etkisiyle artan talepler sayesinde, sanırım şirketlerin çoğu bir sonraki çeyrek için tahminlerini artıracak. Ekonomi en etkili düzeyde devam ediyor, bu yıl için oldukça iyimserim" dedi.

Küresel çapta hisselerin değeri geçtiğimiz hafta 62.9 trilyon dolara ulaşırken, 2 Nisan'daki rekor seviye 63.2 trilyon dolara yaklaştı. Hong Kong, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve Almanya Borsaları bugün kapalı. ABD ise 3 günlük Paskalya tatilinden sonra bugün yeniden açılıyor. ABD Hazine tahvili piyasası da ayrıca Londra işlem saatlerinde kapalı olacak.

(13:10'da güncellendi)