Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, sağlık şirketlerinin düşüşlere ve mobil taşıyıcılarının ise kazançlara öncülük etmesiyle kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Bölgede birçok piyasa tatil sebebiyle kapalı.

SoftBank Corp. yüzde 1.6 kazançla Japon telefon şirketlerindeki kazançlara öncülük eti. Tüketici kredisi sağlayıcısı Acom Co. ve Aiful Corp., Nikkei gazetesinin iktidar partinin kredi kısıtlamalarını gevşetmeyi düşündüğünü yazmasının ardından en az yüzde 12'şer primlendi. Ono Pharmaceutical Co. yüzde 1.8 değerlenerek sağlık şirketleri arasındaki kazançlara öncülük ett. Apple Inc.'in iPhone ve iPad parçaları tedarikçisi LG Innptek Co., yüzde 3 değer kaybederek 3 yılın zirvesinden geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.1 yükselmesinin ardından Tokyo saatiyle 12:41 itibarıyla eksiye düştü ve yüzde 0.1 kayıpla 139.03 puana geriledi. Topix Endeksi yüzde 0.2 kazanarak 2 haftanın zirvesine hazırlanıyor. Japonya'da dış ticaret açığının tahminlerin üzerinde genişlemesinin ardından yen, dolar karşısında 1 ayın en büyük haftalık kaybını geliştirdi.

Dış ticaret verisinin, yetkililerinin, ekonomide zor bir dönemden geçilirken yeni zayıf tutmak ve hatta biraz daha zayıflatma çabalarıyla uyumlu olduğunu savunan Standard Chartered Plc'nin baş yatırım stratejisti Steve Brice, "ABD ekonomisinin hızlanmasıyla ihracatın bu yılın ilerleyen zamanlarında toparlanmasını bekliyoruz" dedi.

Hindistan'ın BSE Sensex Endeksi ve Singapur'un Straits Times Endeksi yüzde 0.1'er yükseldi. FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi yüzde 0.6 tırmandı. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4, Tayvan'ın Taiex Endeksi ise yüzde 0.2 geriledi. Hong Kong, Avustralya ve Yeni Zelanda borsaları bugün kapalı.