Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:20'de güncellendi)

Dolar, Fed'in bu yıl ekonomik teşvik programlarından çıkabileceği spekülasyonunu destekleyebileceği tahmin edilen öncü göstergeler öncesinde, yen ve euro karşısında kaydettiği 1 ayın en büyük haftalık kazancına tutundu.

Japonya'nın dış ticaret açığının Mart'ta tahmin edilenin üzerinde genişlediğini gösteren verinin ardından yen, 16 önemli para biriminin 15'i karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankasının 24 Nisan'daki para politikası toplantısı öncesinde büyük bir değişiklik göstermedi. Ruble ise Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar sonrasında zayıfladı.

Japonya'nın dış ticaret açığının beklenenin üzerinde olduğunu, bunun da yeni aşağı taşıdığını söyleyen FX Prime Corp.'tan Marito Ueda, "ABD'den iyi veriler geldikçe muhtemelen zayıf yen hikayesinden güçlü dolar hikayesine geçeceğiz" dedi.

Dolar, euro karşısında geçtiğimiz haftayı yüzde 0.5 yukarıda 1.3813'dan tamamlamasının ardından, bugün Londra saatiyle 08:15 itibarıyla 1.3825 seviyesinden işlem görüyor. Yen dolar karşısında, geçtiğimiz haftayı yüzde 0.8 ile 21 Mart'tan bu yanaki en büyük haftalık kayıpla sonlandırmasının ardından, bugün 18 Nisan'daki kapanış seviyesinden yüzde 0.1 düştü ve 102.53'ten işlem görüyor. Japon yeni, euroya karşı yüzde 0.2 zayıflayarak 141.74 düzeyine geriledi.

Hong Kong, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve Almanya Borsaları bugün tatil nedeniyle kapalı. ABD ise 3 günlük Paskalya tatilinden sonra bugün yeniden açılıyor. Bu hafta ABD'de konut piyasası ve Nisan ayı öncü fabrika verileri açıklanacak.

(12:20'de güncellendi)