Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL


(14:40'ta güncellendi)

Bankalararası piyasada Dolar/TL 2,13'ün üzerinde yatay hareket ediyor.
Geçen hafta Cuma günü Paskalya tatili nedeniyle birçok yurtdışı piyasanın kapalı olması, beraberinde düşük işlem hacmi getirirken, dolar/TL de dar bantta hareket etti ve geçen haftanın son işlem gününü sınırlı bir yükselişle 2,1296 seviyesinden tamamladı.

Bugün bankalararası piyasada güne 2,1311 seviysinden başlayan dolar/TL yurt dışı piyasalardaki tatilin devam etmesiyle sınırlı hareket ederek en yüksek 2,1389'u gördü. Dolar/TL saat 14:37 itibarıyla yüzde 0,24 yukarıda 2,1353 seviyesinden alıcı buluyor.

Güne 2,9454 seviyesinden başlayan Euro/TL ise aynı dakikalarda yüzde 0,24 artışla 2,9504 seviyesinden işlem görürken, sepet kur ise 2,5426 düzeyinden fiyatlanıyor.

Analistler, yurt içi piyasada veri akışının sınırlı olması ve Paskalya tatili nedeniyle kurda yatay hareketin devam edeceğini belirterek, Merkez Bankası'nın perşembe günü gerçekleştirilecek olan nisan ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının takip edileceğini ifade ediyor.

Toplantıda faiz indirimine gidilip gidilmeyeceği ve TL cinsi zorunlu karşılıklara faiz ödenmesine karar verilip verilmeyeceğinin yakından izleneceğini kaydeden analistler, ayrıca küresel risk iştahına ilişkin gelişmelerin bu hafta da kurun hareketi üzerinde belirleyici olabileceğini öngörürken, yurt dışında açıklanacak Satın Alma Yöneticileri Endekslerinin (PMI) izleneceğini belirtiyor.

Analistler, dolar/TL'de önemli direnç olan 2,1620 seviyesinin aşılamaması durumunda, aşağı yönlü hareketin sürebileceğini ve kurda 2,10 - 2,11 seviyelerinin destek konumunda olabileceğini tahmin ediyor.


(14:40'ta güncellendi)