Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de kurumsal kazançlardaki ilerleme sinyalleri üzerine New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi Ekim'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.

Newmont Mining Corp., Barrick Gold Corp. ile olası bir şirket evliliğini görüştüğü haberleri üzerine yüzde 6.4 primlendi. Sketchers U.S.A Inc., koşucu Mev Keflezighi'nin dün Boston maratonunu, şirketin ürettiği ayakkabılardan biriyle kazanması üzerine yüzde 1.9 değer kazandı. Sarepta Therapeutics Inc., kas distrofisi tedavisini bu yıl onaylatmak için başvuracağını söylemesinin ardından yüde 39 değerlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,871.89 puana çıkarak 5 günlük kazancını yüzde 3.1'e genişletti. Dow Jones Endeksi yüzde 0.3 artışla 16,449.25 puana yükseldi. Amerikan borsalarında dün 4.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 2014'ün en düşük düzeyinde oldu.

Bu zamana kadar açıklanan bilanço sonuçlarının iyi olduğunu söyleyen Fenimore Asset Management in Cobleskill'in araştırma direktörü John Fox, "Tüm temeller, hisse fiyatlarının yükselebileceğine işaret ediyor. Faizler hâlâ düşük, ekonomi ilerleme kaydediyor. Bunların hepsi hisseler için iyi gelişmeler" dedi.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta teknoloji hisselerindeki sert satışlardan sıçrama kaydederek yüzde 2.7 ile Temmuz'dan bu yanaki en büyük artışını kaydetti. Geçtiğimiz haftadaki kazançlarda Morgan Stanley'den Citigroup Inc. ve Yahoo! Inc.'e büyük şirketlerin kazançlarının beklentinin üzerinde olması ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın bankanın ekonomiyi desteklemeyi sürdüreceğini söylemesi etkili oldu.

Gösterge endeks 2 Nisan'da kaydettiği rekorun yüzde 1 altında seyrediyor.