Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Meyer 'Sandy' Frucher, Türk ekonomisinin ufak iniş çıkışlara sahip ancak oldukça güçlü bir temele sahip olduğunu belirterek, "Türk piyasalarındaki yüksek kazanç oldukça etkileyici. Biz, Türkiye'de piyasaların büyümeyi sürdüreceğini ve bölge ekonomisinin çeşitlenerek genişleyeceğini düşünüyoruz" dedi.

NASDAQ OMX ve Borsa İstanbul arasında imzalanan stratejik ortaklık çerçevesinde düzenlenen gong töreni sonrası soruları yanıtlayan Frucher, bu ortaklığın birçok gelişmiş borsa tarafından imrenilerek izlendiğini söyledi.

Frucher, Türk piyasalarının dayanıklılığı nedeniyle bölgesinde önemli bir merkez olacağını aktararak, bu gelişmeler doğrultusunda, İstanbul'un da uluslararası finans merkezi olma yolunda önemli bir adım attığını vurguladı.

Türkiye'nin, finansal piyasalar için önemli bir yol haline geldiğini kaydeden Frucher, "Türkiye dünyada, farklı kültürlerin, farklı dinlerin buluştuğu bir nokta. Dini ve kültürel çeşitliliğe sahip insanların bir arada olması çok önemli. Bu yüzden söz konusu ortaklık tüm insanların daha fazla anlaşılmasına, büyümesine ve onlar için daha çok fırsat yaratılmasına yardımcı olacak. Bu nedenle mükemmel bir sinerji ve mükemmel bir ortaklık oldu" diye konuştu.

Frucher, piyasaların yapılandırılırken küresel bir etki sağlayacak yapılandırmalara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"İnsanların daha fazla anlaşılmaya ve daha fazla büyüyebilecekleri bir alana ihtiyaçları var. Türkiye piyasaları onların sağlıklı büyüyebilecekleri bir alan. Borsa İstanbul, işbirliği anlaşmasıyla daha fazla genişleyecek ve daha iyi hizmet sunacak. Bu bir çeşit kumar ya da oyun değil, bu uzun vadeli bir yatırım. Borsa İstanbul böylece şu anki durumundan çok daha iyi hale gelecek."

Türk piyasalarındaki yüksek kazancın oldukça etkileyici olduğuna dikkati çeken Frucher, Türkiye'de piyasaların büyümeyi sürdüreceğini ve bölge ekonomisinin çeşitlenerek genişleyeceğini düşündüklerini vurguladı.

AA